Abborsuppe trinn for trinn

Abbor er min favoritt blant ferskvannsfiskene; et fast fint og smakfullt kjøtt, og egentlig ikke vanskelig å stelle. Litt mer tid enn med ferdigkjøpte fileter av laks eller torsk bruker du selvfølgelig, men når filetene på abboren er klar, og helt benfri, er den en flott råvare. Til suppen i dag brukte vi to fine abborer, vi er jo bare to personer i huset. Vi var tre, men den lille 2 år gamle cobberdogen vår Nero måtte avlives på grunn av sterk epilepsi, så nå er vi bare to. Forferdelig trist når man mister en liten venn som skulle blitt 10-12 år gammel. Minst!

Fisken er filetert, filetene er snudd på ryggen, og den brune randen midt på ryggen er tatt ut. (igger tvers over filetene). Her kan du forresten lese hvordan du gjør akkurat dette; bukserer fisken som svenskene sier.
Filetene er delt opp i passe biter for suppen, og skal få trekke seg ferdig på slutten av kokingen.
Ingrediensene er egentlig enkle; en pose råkostmix, en liten fennikel og en løk til kraften, fløte og litt creme fraiche, salt, pepper og litt blandet chili fra kvern.
Hode, skinn og resten av avskjæret fra fiskene får småkoke en 35-40 minutterst tid. Løken og fennikel får koke med.
Kraften er skummet og har kokt seg ferdig. Så er det å sile av. Bruk gjerne fiskekjøttet som du kan renske av benene og hodet.
Råkostmixen og litt hakket løk og fennikel, er tilsatt kraften. Alt har fått småkoke et kvarters tid før fløte og cremé fraiche er tilsatt. Vil du ha suppen tykkere kan du bruke litt maizena utrørt i kaldt vann, eller bruke ferdigmaizena. Tilslutt kan du ha i litt safran eller gurkemeie for fargens skyld. Avslutt med en klatt smør som ikke må koke, bare røres fint ut.

Suppen ble helt nydelig; abbor er en takknemlig og smakfull fisk å koke suppe på. En skive loff eller to til å dyppe i er deilig. Og en god musserende som denne rimelige spanske til 99 kroner passet godt.

%d bloggere liker dette: