Ramsløkolje, purè og pesto

Snart er ramsløksesongen over, så ut og plukk hvis du liker denne deilige skogshvitløken. Vi har laget ramsløkolje og pesto, og servert den til fårefiet, «potetbolle» og grønnkål. Hvitløk uten hvitløksåndelukt for andre. Et godt valg.

Ramsløkolje og pesto
En god porsjon ramsløkblader og en god olivenolje er det du trenger til denne enkle, men gode oljen.

Nå er det like før ramsløkhøstingen er over. Når blomstringen begynner er det slutt for iår. Allerede nå ser bladene litt blassere ut, og ramsløkblader høstet under blomstring blir både i skarpeste laget, og bitre. Og for å unngå bitterhet generellt; ikke skjær, men riv bladene. Så får man heller tåle at i hurtigmikser blir ramsløken litt i sterkeste laget for noen. Vi har laget olje, en purè og en liten blanding pesto. Fortsett å lese «Ramsløkolje, purè og pesto»

Persille

Persille, krus1

En god blåskjellsuppe er utenkelig uten persille. Og den er vår mest brukte urteplante. Maleren Toulouse-Lautrec elsket å stelle store middager for sine nærmeste venner på Montmartre. Når han kokkelerte benyttet han anledningen til også å portrettere vennene, og ofte tegnet han maten. Han var svært glad i sjømat. Fortsett å lese «Persille»

Salvie er godt sprøstekt!

Salvie,

I alle dagligvareforretninger har de friske urter i dag. Litt for lysegrønne og ikke så kraftige som de du dyrker selv, men et godt alternativ i den kalde årstiden. Men kjenner du urtens historie og bruk? Ta salvie for eksempel. Den blir ofte tilsatt fet mat for å gjøre den lettere fordøyelig, men den kan også brukes til masse annet! Sprøstekt feks. Eller til koteletter.

Fortsett å lese «Salvie er godt sprøstekt!»